Met enige trots

Met enige trots mag ik jullie melden dat er vorige week, na vier jaar proberen, eindelijk een artikel gepubliceerd werd in de Scandinavion Journal of Occupational Therapy over de thesis waar ik in de laatste twee jaar van mijn opleiding kinesitherapie aan gewerkt heb met twee collega-studenten.

In het artikel wordt onze studie ‘De effectiviteit van schrijfmotorische therapie’ besproken. 31 kinderen uit het eerste of tweede leerjaar kregen gedurende 7 weken één uur schrijfmotorische therapie aangeboden. Tijdens de therapie werd zeer veel aandacht besteed aan de motivatie van het kind door middel van de ‘Ik kan het‘-methode. Hierbij gaat het kind mee op zoek naar geïndividualiseerde doelstellingen, kiest het supporters die hem kunnen helpen, plant het mee de oefenmomenten en kan het meebeslissen over een feestje nadien (want ja, als je iets heel moeilijk leert, mag dat gevierd worden!!).
Na veel ingewikkelde statistische analyses is gebleken dat deze vorm van therapie wel degelijk significante verbeteringen teweegbrengt in de schrijfkwaliteit van kinderen en dus effectief is.

Het volledige artikel kan hier geraadpleegd worden.

Hiep hiep hoeraa!

Veel (lees)plezier deze keer!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s